BANÁNOVÉ PROTEINOVÉ MUFFINKY ••• BANANA PROTEIN MUFFINS

     Mám docela problém s jídlem, o němž nevím, z čeho je a nebo ještě hůř, vím z čeho je a seznam ingrediencí na druhé straně obalu zabírá minimálně 6-7 řádků. Proto se snažím dělat co nejvíc věcí doma, i když na to není vždycky čas. Před pár dny jsem pekla takové pokusné proteinové muffiny a byly výborné a hlavně rychlé, proto mě napadlo podělit se s vámi o recept a třeba vás inspirovat k tomu, upéct si doma nějakou zdravou dobrotu 😉

     I’m pretty uncomfortable with processed food and with food that has a list of ingredients on the other side about 6-7 lines long. That’s pretty much why I try to do as many things and possible at home, even though I don’t always have time for it. A few days ago, I baked these little cuties just for a try and they came out delicious and they are really easy and quick to bake. 2016-10-05-21-11-28-223Ingredience:

1 větší zralý banán
(1 ripped banana) 

170 g rozemletých ovesných vloček (nebo jakékoli jiné vám vyhovující mouky)
170 g of ground rolled oats (or any other flour suitable for you) 

1/2 prášku do pečiva
(1/2 of baking powder packet) 

1 lžička skořice
(1 tsp of cinnamon) 

50 g rozemletých vlašských ořechů
(50 g of ground walnuts) 

1 odměrka proteinu – cca 30g (já dala jahodový)
(1 scoop of protein – about 30g, I used strawberry flavour)

200 ml kefíru
(200 ml of buttermilk)

2 vejce
(2 eggs) 

20161004_174536

Postup:

     Nejdřív rozmačkejte v míse banán, aby z něj byla doslova kaše, poté přisypte mouku, kypřící prášek, skořici, odměrku proteinu a rozemleté ořechy, pokud máte rádi přidejte klidně i rozinky, kokos nebo třeba sušené brusinky. Přidejte 2 žloutky, 2 bílky vyšlehejte stranou. Do směsi přilijte kefírové mléko a vše dobře promíchejte. Na závěr přidejte vyšlehané bílky. Vzniklé těsto mi vydalo asi na 11-12 muffinů, záleží, kolik těsto budete do jednotlivých košíčků dávat. Muffiny jsem pekla asi na 180°C cca 35-40 minut.

First, squash the banana in a bowl so it’s really mushy, then add  flour (rolled oats), baking powder, cinnamon, protein powder and walnuts, you can add raisins, coconut or dried cranberries as well. Then, add 2 egg yolks into the mixture and whisk two egg whites in a different bowl. Pour the buttermilk into the mixture and mix it well. At the end, add the whipped egg whites into the mixture. The whole dough fills about 10-12 muffin cups, depend how full you want them. I baked the muffins at 180°C for about 35-40 minutes. 

20161004_174540

20161004_175719

2016-10-05-21-11-28-223

(Omluvte prosím ty vánoční košíčky, ale jiné jsem doma neměla :D)

20161005_151105

Výživové hodnoty:
Nutrition values:

1 muffin – 124 kcal (6g bílkovin, 14g sacharidů, 5g tuků, 1,6g vlákniny)
1 muffin – 124 kcal (6g of protein, 14g of carbs, 5g of fat, 1,6g of fibre) 

     Já žádné sladilo nedávala a i tak byly třeba pro mě akorát sladké, ale záleží na vás a vašich chutích. Noo, food-artistka ze mě asi nebude, rozhodně mám na čem zapracovat 😀 Ale napište mi, jestli jste recept vyzkoušeli a povedl se, nebo jste ho nějak obohatili 🙂

     I didn’t use any sweetener and it was sweet enough, but of course, it depens on you. Well, I probably won’t be a food-artist and I’ve got a lot to wok on 😀 Let me know, if you tried this recipe, how it tasted or if you upgraded it somehow 🙂 

 

Další příspěvky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *